Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ..

Πολλά και διάφορα ακούγονται τον τελευταίο καιρό για την δημιουργία ή όχι τις κάρτας οπαδού που μας προβληματίζουν. Με αυτήν την κάρτα υποτίθεται πως θα γίνεται καλύτερος έλεγχος σε όσους θα εισέρχονται στα γήπεδα έτσι ώστε με το παραμικρό επεισόδιο να συλλαμβάνεται ο ένοχος ή οι ένοχοι. Φυσικά το σύστημα θα είναι παρόμοιο με την χρήση της ταυτότητας το οποίο όπως είδαμε δεν είχε και τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν πολύ καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι που μπορούν να εφαρμοστούν για την αποφυγή επεισοδίων εντός και εκτός γηπέδων.


Για να επιφέρει σωστά αποτελέσματα η κάρτα οπαδού πρέπει να συνδυαστεί:

- Με την αρίθμηση των θέσεων έτσι ώστε ο κάθε οπαδός να κάθεται στην θέση που του αναλογεί.

- Τα προσωπικά στοιχεία κάθε οπαδού να έχουν μόνο οι ομάδες και αν υπάρχει λόγος να δίνονται στην ΚΟΠ και στην συνέχεια στην αστυνομία.

- Να υπάρχουν σε όλες τις κερκίδες υπεύθυνοι ασφαλείας και όταν κάποιος παρεκτραπεί να οδηγείται εκτός, όπως γίνεται στα περισσότερα ευρωπαϊκά στάδια.

- Ακόμη ένας τρόπος είναι να υπάρχει σύστημα παρακολούθησης εκτός γηπέδου αλλά και εντός.

Αν θέλουμε τους όποιους ταραξίες έξω από τα γήπεδα μας τότε η κάρτα οπαδού πρέπει να εφαρμοστεί σωστά.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΛΕΤΑΙ ΕΣΕΙΣ..
ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ..

Apoellos

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΠΟΕΛ ΣΤΙΣ ΧΑΡΕΣ..ΑΠΟΕΛΛΑΡΑ ΣΤΙΣ ΛΥΠΕΣ..

Για ακόμα μια φορά η ομάδα μας δεν κατάφερε να νικήσει έναν αντίπαλο που έδειξε πως δεν μπορούσε να μας κόψει βαθμούς. Έτσι είναι όμως, η μπάλα τιμωρεί με τον χειρότερο τρόπο και υπαίτιοι για αυτό το αποτέλεσμα δεν μπορούσε να είναι άλλοι από τους ποδοσφαιριστές μας. 1-1 το αποτέλεσμα στο παφιακό με την ομάδα της Πάφου να έχει καθαρό πέναλτι λίγο πριν τη λήξη του αγώνα και έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται για την διαιτησία.

Γιοβάνοβιτς: «Χαλαρώσαμε και το πληρώσαμε»

Η πολύ καλή εμφάνιση της ομάδα μας στο πρώτο ημίχρονο δεν ήταν αρκετή για να μας δώσει τους τρεις βαθμούς και επισκιάστηκε από την μέτρια εμφάνιση του δεύτερου μέρους. Δεν καταφέραμε να απειλήσουμε άμεσα την εστία του πολύ καλού τερματοφύλακα της Πάφου εκτός από μερικές περιπτώσεις. Δεν θέλω να γίνω βαρετός έτσι δεν θα σχολιάσω περισσότερα για το πώς εξελίκτικε το σημερινό μας παιχνίδι.

Είμαι περίεργος όμως να δω τις δηλώσεις τόσο του Ιβάν όσο και των υπόλοιπων προσώπων του διοικητικού συμβουλίου. Υπολογίζω πως θα αναφερθούν για ακόμη μια φορά στην μη τελείωση των φάσεων που δημιουργήσαμε και στο χαμένο πέναλτι του Αλμέιδα που αν σκόραρε σίγουρα τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά και θα κυλούσαν όλα όμορφα για την ομάδα μας.
Τι θα πούνε για την διαιτησία σήμερα; Αναμένω στο ακουστικό…

Nέες απώλειες για ΑΠΟΕΛ

Το ότι χάσαμε βαθμούς και πάλι δεν σημαίνει πως είμαστε εκτός πρωταθλήματος, ούτε χρειαζόμαστε καινούργιο προπονητή. Άλλα πράγματα χρειάζονται και ελπίζουμε πως θα αλλάξουν στην συνέχεια..

ΑΠΟΕΛ ΟΛΕ..ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΙΑ ΠΟΥΡΕ..

Αpoellos   

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ…

Σήμερα στις επτά το απόγευμα η ομάδα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με την ΑΕΠ στο παφιακό στάδιο, για την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.  Σε μια δύσκολη έδρα όπου διαχρονικά κερδίζουμε με το στανιό, πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρα προσεκτικοί και να μην επαναλάβουμε εμφανίσεις τύπου Ερμή και ΕΝΠ. Μετά από την νίκη μας επί της Ανόρθωσης περιμένουμε την ομάδα να πάρει στροφές και να κερδίσουμε όχι μόνο τον σημερινό μας αντίπαλο αλλά όλους όσους χρειαστεί για να πάρουμε το πρωτάθλημα.


Ο κόσμος έχει πίστη στους παίχτες μας και αυτό φαίνεται από τις πωλήσεις των εισιτηρίων για τον αγώνα, που έχουν ξεπεράσει τις 2 χιλιάδες και μέχρι να κλείσουν τα γραφεία της εταιρείας είμαστε σίγουροι πως θα εξαφανιστούν. Το μόνο που μένει είναι η ομάδα μας να κερδίσει και να φύγουμε όλοι ευχαριστημένοι από την Πάφο.

Η πρόβλεψη μας για την εντεκάδα που θα παρατάξει ο Ιβάν είναι:
1.   Χιώτης
2.   Πούρσας
3.   Μπόα
4.   Ζόρζε
5.   Γκριντσάροφ
6.   Χρύσης
7.   Μοραίς
8.   Μαρσίνιο
9.   Τρικόφσκι
10. Σολωμού
11. Αλμέιδα

ΥΓ: ΝΑΙ Ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΟΠΑΔΟΥ; ΕΡΧΕΤΑΙ

FORCA APOELLARA...OEO...

Apoellos

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

APOEL ULTRAS συνθήματα ...στο μπουζούκι!

Αχ, και να είχαμε μπουζούκι στο γήπεδο!


by ApOeLaRa1979

Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ…

Με νίκη 2-1 προχώρησε η ομάδα μας χθες στο παιχνίδι για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Καλή εμφάνιση από τους παίχτες μας νοουμένου των περιστάσεων της προηγούμενης εβδομάδας. Η νίκη αυτή θα έχει ως επακόλουθο να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η μουρμούρα και η αμφισβήτηση της ομάδας μας και του προπονητή μας.


Σχετικά με το παιχνίδι είδαμε την ομάδα μας να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο μετά το 20΄ φτιάχνοντας αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Η Ανόρθωση δεν μπορούσε να μας απειλήσει εφόσον είχαμε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα. Δυστυχώς κατάφεραν να σκοράρουν πρώτοι με ένα υπέροχο τέρμα του ΘΟΚκά. Ευτυχώς η απάντηση- ισοφάριση μας ήρθε πριν το τέλος του ημιχρόνου με γκολ οφσάιντ του Αλμέιδα. (Διευκρίνιση: σε θέση οφσάιντ βρισκόταν ο Μοραίς που επηρέαζε την φάση). Στα συν του πρώτου ημιχρόνου είναι η εξαιρετική παρουσία του Τρισκόφσκι, ο οποίος έκανε ότι ήθελε στην αριστερή πλευρά κάνοντας κόσμο και προπονητικό τιμ να παραμιλά.

Στο δεύτερο ημίχρονο συνέχισαν όλοι πλην του αρχηγού μας Μπίδη τον οποίο αντικατέστησε ο Άνθως. Ο Μπίδης φάνηκε να ήταν έξω απ’ τα νερά του, νευρικός, χωρίς καθαρό μυαλό και σωστά αντικαταστάθηκε από τον Ιβάν. Η αλλαγές συνεχίστηκαν στο δεύτερο μέρος με την είσοδο του Μαρσίνιο στην θέση του Τάνο. Με την είσοδο του Μαρσίνιο όλα άλλαξαν, η ομάδα έπαιζε πιο ελεύθερα και καταφέραμε με τις δυο αλλαγές μας να σκοράρουμε το γκολ της νίκης. Λίγο έλειψε να σκοράρουμε και τρίτο τέρμα με τον Νεκτάριο που και αυτός μπήκε ως αλλαγή στο τέλος του αγώνα.

Γενικά συμπεράσματα:

1.    Ο Μαρσίνιο είναι αναντικατάστατος και τον χρειαζόμαστε γερό και δυνατό.

2.    Ο Τρισκόφσκι μπορεί να εξελιχθεί σε παίχτη για μεγάλα πράγματα. (Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε).

3.    Ο Μπίδης πρέπει να τα βρει με τον εαυτό του και να γίνει ο Μπίδης που όλοι ξέρουμε.

4.    Άδικα παραγκωνίστηκε ο Χρύσης σε προηγούμενα παιχνίδια. Έδειξε πως έχει μια θέση στην εντεκάδα και μπορεί να προσφέρει πολλά.

5.    Ο Τάνο θα σκοράρει την επόμενη αγωνιστική και μετά ποιος τον πιάνει. (Αν παίξει.)

6.    Επιστρέφει στην εντεκάδα ο Άνθως ( ίσως στην θέση του Μπίδη).

ΥΓ: Η πρόβλεψη μας για την αρχική εντεκάδα ήταν λάθος, κάτι που δείχνει πόσο απρόβλεπτος είναι ο προπονητής μας. 

apoellos 

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ…

Όλοι οι δρόμοι σήμερα οδηγούν στο Γ.Σ.Π. Όλοι πρέπει να βρισκόμαστε στο γήπεδο για να δημιουργήσουμε μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που θα σπρώξει την ομάδα μας προς την νίκη. Γεμίστε το γήπεδο για να κάνουμε τους αντίπαλους ποδοσφαιριστές να χάσουν το παιχνίδι πριν καν ξεκινήσει. Πρέπει να είμαστε όλοι εκεί γιατί ΑΠΟΕΛ χωρίς τον κόσμο του δεν είναι ΑΠΟΕΛ.


Ο Ιβάν έχει καταστρώσει τα σχέδια του για τον αγώνα και είμαστε αισιόδοξοι πως η απόδοση της ομάδας μας θα είναι πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. Σημαντική είναι η επιστροφή του Μαρσίνιο στην εντεκάδα και ας ελπίσουμε πως θα συνεχίσει από εκεί που έμεινε πριν τον τραυματισμό του. Όσο για τους υπόλοιπους δέκα θα προσπαθήσουμε να προβλέψουμε ποιοι θα είναι:

1.  Διονύσης Χιώτης
2.  Μπόα
3.   Α.Σολωμού
4.  Γκριντσάροφ
5.  Π.Ζόρζε
6  .Νούνο Μοραίς
7.  Μαρσίνιο
8.  Χαραλαμπίδης
9.  Τρικόφσκι
10. Αλμέιδα
11. Σολάρι

Ο προπονητής μας φυσικά είναι πάντα απρόβλεπτος στις κινήσεις του και δεν θα μας φανεί καθόλου παράξενο να δούμε μια πολύ διαφορετική εντεκάδα από αυτή. Σημασία έχει να δούμε την ομάδα μας να κερδίζει σήμερα και να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο, άσχετα με το ποιοι θα βρεθούν στην σέντρα.

FORCA APOELLARA

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..

Apoellos..

Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΡΧΗΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ…

Μετά από την ήττα μας στο Παραλίμνι άρχισαν να βγαίνουν προς τα έξω διάφορες πληροφορίες που αφορούν τον προπονητή μας, τους παίχτες μας, την διοίκηση και την ιατρική ομάδα της ομάδα μας.

Δηλαδή για να καταλάβουμε και εμείς καλύτερα, την προηγούμενη αγωνιστική, που η εικόνα της ομάδας μας ήταν περίπου η ίδια όλα αυτά τα προβλήματα δεν υπήρχαν;
  1.    Οι παίχτες μας πριν τρεις βδομάδες ήταν όλοι αγαπημένοι μεταξύ τους;
  2.    Ο Ιβάν δεν είχε κανένα παράπονο από την εμφάνιση των παιχτών μας;
  3.    Ο Ιβάν είχε τον έλεγχο στα αποδυτήρια;
  4.    Τα προβλήματα τραυματισμών λύθηκαν;
  5.    Η διοίκηση δεν κάνει  σωστά την δουλειά της;
Ξεκάθαρο το μήνυμα του Ιβάν…

Πως γίνεται ξαφνικά όλα αυτά να βγαίνουν προς τα έξω; Δεν προσπαθώ να αναιρέσω τα γραφόμενα άλλων σελίδων και ούτε ξέρω κατά πόσο οι πιο πάνω πληροφορίες είναι αληθής ή όχι. Φυσικά αν όλα αυτά ευσταθούν τότε πολύ σωστά πρέπει να προσεχθούν και μαζί διοίκηση-προπονητής-παίχτες-τεχνικό και ιατρικό τιμ να βρουν τις λύσεις γιατί τέτοιες εμφανίσεις δεν θέλουμε να ξαναδούμε.

 Όπως μου είπε ένας φίλος-αναγνώστης σε προηγούμενο μου άρθρο, δεν υπάρχει λόγος να βγάζουμε τόση πίκρα προς τα έξω. Ναι, είμαστε απογοητευμένοι από τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της ομάδας μας στο πρωτάθλημα αλλά ακόμα είναι αρχή και υπάρχει αρκετός χρόνος για να βρει η ομάδα το καλό αγωνιστικό της πρόσωπο. Ελπίζουμε να γίνει με τον επερχόμενο μας αγώνα με την Ανόρθωση έτσι ώστε να πάρει η ομάδα τα πάνω της.
ΜΗΝ ΤΑ ΞΕΓΡΑΦΕΤΕ ΟΛΑ.. ΜΙΑ ΖΩΗ ΕΛΛΑΣ.. ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟΕΛ..

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..
apoellos   

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ…

Φαίνετε πως οι παίχτες μας δεν έχουν ξυπνήσει ακόμη γιατί τέτοιες εμφανίσεις δεν αντικατοπτρίζουν την αξία και την ποδοσφαιρική τους κλάση. Μετά το παιχνίδι με τον Ερμή είπαμε πως το πρωτάθλημα δεν το κερδίζουμε με σβησμένες μηχανές και είχαμε δίκαιο. Στο δεύτερο παιχνίδι για το πρωτάθλημα δεχτήκαμε και την πρώτη μας ήττα σε μια έδρα που δεν μας βγαίνει εδώ και χρόνια...


Για να πούμε την αλήθεια εμένα δεν μου μύρισε, ούτε πέρσι ούτε φέτος εκτός έδρας παιχνίδι, αλλά εντός. Τρεις χιλιάδες ΑΠΟΕΛΙΣΤΕΣ βρέθηκαν στο Τάσος Μάρκου για να υποστηρίξουν την ομάδα μας και δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδάνε. Μάταια όμως προσπάθησαν γιατί πλην μερικών παιχτών μας, οι υπόλοιποι ήταν για τα κλάματα.

Δεν καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια καθαρή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο αν και είχαμε την κατοχή της μπάλας. Έπρεπε να δεχτούμε πρώτα το γκολ για να μπούμε με αξιώσεις στην περιοχή της Ένωσης και να πιέσουμε λίγο τους αντιπάλους μας. Στο δεκάλεπτο που ακολούθησε προσπαθήσαμε να φέρουμε στα ίσα το ματς, αλλά χωρίς καθαρό μυαλό δεν γίνεται τίποτα.

Για μια ακόμη φορά είμαστε απογοητευμένοι από την απόδοση της ομάδας μας και περιμένουμε πως στα επόμενα παιχνίδια θα ανεβάσουμε ρυθμούς, συνδυάζοντας θέαμα και καλό αποτέλεσμα.
Ξυπνήστε πριν είναι πολύ αργά.

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…

Αpoellos

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Εισιτήρια γιοκ…

Δεν έχει μείνει εισιτήριο ούτε για δείγμα για τον εκτός έδρας αγώνα μας εναντίων της ΕΝΠ. Αναμενόμενο ήταν εφόσον τα δυόμισι χιλιάδες χαρτάκια που μας έδωσαν ούτε για τους κατόχους  εισιτηρίων διαρκείας δεν αρκούν. Όσοι τυχεροί πρόλαβαν και θα βρεθούν στο Τάσος Μάρκου, είμαστε σίγουροι πως θα δημιουργήσουν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα που θα βοηθήσει τους παίχτες μας να ανεβούν ψυχολογικά και να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο που τους περιμένει.
Περισσότερα στο αυριανό μας άρθρο.


ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...

Αpoellos

ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΒΑΝ…

ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ: ‘Είναι ένα παιχνίδι για την 2η αγωνιστική ιδιαίτερα δύσκολο από όλες τις απόψεις. Ένας λόγος είναι επειδή πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, δεν έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα στην 1η αγωνιστική, είναι οργανωμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο κυρίως ανασταλτικά και αυτό κάνει το έργο μας δύσκολο. Είναι παιχνίδι το οποίο παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και ένας επιπρόσθετος λόγος της δυσκολίας του αγώνα είναι επειδή είναι αρχή του πρωταθλήματος, έχουμε κάνει μέχρι τώρα ένα παιχνίδι λόγω της διακοπής και όλες οι ομάδες ψάχνουν την αγωνιστική τους ταυτότητα’.


Τραυματισμούς: ‘Δεν μπορώ να έχω στην διάθεση και αυτή την αγωνιστική τους Μαρσίνιο και Πίντο αφού νιώθουν ακόμα ενοχλήσεις και δεν τους υπολογίζω για το παιχνίδι στο Παραλίμνι. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην διάθεση μου όπως και οι Γκριντσάροφ και Τρικόφσκι οι οποίοι επέστρεψαν από τα Σκόπια’.

Πόσο σημαντική είναι η νίκη αύριο ενόψει Ανόρθωσης: ‘Σε κάθε παιχνίδι οι βαθμοί είναι οι ίδιοι. Σε κάποια παιχνίδια οι δυσκολίες είναι λιγότερε σε κάποια περισσότερες. Μια ομάδα σαν το ΑΠΟΕΛ που έχει πάντα στόχο το πρωτάθλημα θέλει πάντοτε να κερδίζει έτσι δεν βλέπει μικρά και μεγάλα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να κερδίζουμε. Δεν πρέπει να έχουμε πολλές απώλειες αφού το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, οι ομάδες έχουν γίνει καλύτερες και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Γι’ αυτό σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνουμε τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας’.

Διαφορές 1ης και 2ης αγωνιστικής: ‘Έχει διαφορετικές δυσκολίες από το πρώτο παιχνίδι. Στην πρεμιέρα ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς αφού ήταν ακριβώς μόνο 4 ημέρες μετά το παιχνίδι με την Χετάφε, ενώ από την μια υπήρχαν 20.000 κόσμου ενώ στο παιχνίδι με τον Ερμή δεν είχαμε κανένα. Είχαμε διαφορετική ψυχολογική φόρτιση λόγω του αποτελέσματος με την Χετάφε. Όσον αφορά το παιχνίδι είναι με το Παραλίμνι το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή και έχει τις δικές του δυσκολίες. Κάθε βδομάδα είχαμε παιχνίδι ενώ ήρθε η διακοπή μετά από αρκετό καιρό και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες. Παράλληλα για εμάς θα ήταν ωφέλιμη εάν είχαμε την δυνατότητα να αποθεραπευτούν πλήρως οι τραυματίες αλλά αυτό δεν έγινε’.

Παίχτες μας με λίγο χρόνο συμμετοχής: ‘Ο κάθε προπονητής στηρίζεται σ’ όλο του το ρόστερ. Απλά επιλέγει 11 να παίζουν και άλλους 6-7 για τον πάγκο. Όταν μια ομάδα έχει 22 παίκτες στο ρόστερ δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Θα παίζουν αυτοί που μόνο εγώ θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμοι από κάποιους άλλους. Όταν μια ομάδα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί οι φίλοι της ομάδα μας βλέπουν ότι αγωνίζονται μόνο οι 14-15 τότε δικαιολογημένα θα κάνουν αυτή την ερώτηση. Εγώ όμως έχω να κάνω πιο σοβαρή δουλειά απ’ ότι ένας οπαδός που έρχεται απλά για να την υποστηρίξει. Έχει ένα πλάνο, έχεις κάποιο στόχο, έχεις μια ομάδα, έχεις ένα παιχνίδι, έχεις κάποιους παίκτες που σε ικανοποιούν με τον τρόπο που παίζουν και πάνω σ’ αυτό αντιμετωπίζεις τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να βάζουμε σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς επειδή έχουμε στο ρόστερ μας πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θα παίξουν αυτοί που εγώ θεωρώ μαζί με τους συνεργάτες μου ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οποιοσδήποτε παίκτης στο ΑΠΟΕΛ θεωρείται βασικός ποδοσφαιριστής. Απλά εγώ πρέπει να επιλέγω πάντοτε 11 για το αρχικό σχήμα και άλλους 6-7 για αλλαγή. Θα ήθελα να βάζω περισσότερους όμως δεν με αφήνει ο νόμος. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το σήμερα και το αύριο. Ο καθένας έχει μια υποχρέωση. Να δουλέψει σκληρά, να παλέψει και να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα και όταν την πάρει με την απόδοση του να με αναγκάσει να μην του την πάρω πίσω. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που παίζουν την δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από κάποιους άλλους. Δεν υπάρχει κάτι άλλο και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους παίκτες μου, υπάρχει υγιείς ανταγωνισμό και αυτό είναι ότι καλύτερο σε μια ομάδα. Σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν αισθάνονται καλά επειδή δεν παίζουν όμως οι δουλειά τους είναι συγκεκριμένη. Εξάλλου κανενός από εμάς και μιλώ για τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία η δουλειά του δεν είναι εξασφαλισμένη. Άρα όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Όσον αφορά συμπάθειες εκ μέρους μου δεν νομίζω να υπάρχουν αφού αυτοί που τώρα δεν παίζουν τις προηγούμενες χρονιές μαζί κάναμε και ζήσαμε υπέροχα πράγματα. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρχουν παίκτες τους οποίους μπορεί να τους αδικώ όμως αυτό είναι λόγω και του πλάνου του οποίου αγωνιζόμαστε σε κάποιο παιχνίδι’. 

Κύπριοι παίχτες στην ομάδα μας: ‘Κάθε ομάδα έχει ένα όνομα το οποίο προδιαθέτει κάποια πράγματα. Και το ΑΠΟΕΛ σημαίνει Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας και όσο διάστημα θα είμαι εγώ εδώ δεν πρόκειται να εξαλείψει. Όσον αφορά τον Κύπριο ποδοσφαιριστή ο οποίος ολοένα και χάνεται δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά αυτών που οργανώνουν όλο αυτό. Τι κάνουν Ομοσπονδία και ομάδες για τα παιδιά που κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν επαγγελματίες. Που προπονούνται, σε ποιες συνθήκες, πως βελτιώνουν την εικόνα του Κύπριου ποδοσφαιριστή ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του ξένου. Τα δεδομένα αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει και οι ξένοι δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι ξένοι που ήρθαν ανέβασαν κατά πολύ την ποιότητα. Άρα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να παράγουμε νέους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Χρειάζονται υποδομές, προπονητές ώστε να μπορούν να βγουν νέοι ποδοσφαιριστές αφού το Κυπριακό ποδόσφαιρο έκαναν τεράστια βήματα προόδου και είναι το μοναδικό κομμάτι που λείπει απ’ όλες τις ομάδες, η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών’.

Ά.Σολωμού ως δεξί μπακ : ‘Είναι μια καινούργια θέση για τον Άνθο και σίγουρα δεν είναι εύκολο για τον ίδιο. Κατά την διάρκεια του χρόνο επέμενα πως ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να δώσει πολλά. Ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα πάρα πολύ καλά, μπορεί και καλύτερα όταν θα αποκτήσει αρκετές εμπειρίες. Κάνει κάποια λάθη κυρίως από τακτικής πλευράς, επιμένω να δουλεύω μαζί του και μπορεί μελλοντικά να εξελιχθεί σε εξαιρετικό μπακ με βάση των δυνατοτήτων του. Χαίρομαι που το αντιλαμβάνεται και το παίρνει πολύ σοβαρά δεν εύκολο, θα τον βοηθήσω όσο μπορώ έχει βοήθειες από τους συμπαίκτες του μπορεί να υποστούμε κάποιες συνέπειες αλλά εγώ είμαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα απόδοση του γι’ αυτό και παίζει’. 

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΕΛΟΣ…

Εδώ και χρόνια οι πάντες γνωρίζουν πως σχεδόν καμιά κυπριακή ομάδα δεν μπορεί να έχει ισοσκελή προγραμματισμό. Τα ψηλά συμβόλαια που δίνονται σε παίχτες μαζί με την μη ρευστότητα χρημάτων στα ταμεία των ομάδων οδηγούν σε ελλειμματικούς προϋπολογισμούς...


Όπως όλοι έτσι και η δική μας ομάδα βαδίζει στο ίδιο μοτίβο. Κάθε χρόνο έχουμε έλλειμμα, κάθε χρόνο τρέχουμε να καλύψουμε ποσά που δεν είναι και καθόλου μικρά. Με το νέο σύστημα της Ουέφα όλες οι ομάδες δεν θα μπορούν να ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από όσα μπαίνουν στα ταμεία τους.

Με λίγα λόγια για να έχουμε ένα σταθερό μπάτζετ κάθε χρόνο, στόχος μας πρέπει να είναι η είσοδος μας στους ομίλους ή του Γιουρόπα ή του Τσάμπιονς λικ. Μόνο τότε θα βγούμε δυνατοί από τα νέα οικονομικά μέτρα που θα εφαρμοστούν. Υπάρχει κι άλλη λύση φυσικά, να βρεθεί ένας ή περισσότεροι παράγοντες που θα βάζουν κάθε χρόνο με μορφή δωρεάς, 10 εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό της ομάδας μας. Μέχρι στιγμής όμως δεν εμφανίστηκε κανένας να πάρει αυτήν την πρωτοβουλία.

Άλλοι τρόποι οικονομικής εξέλιξης της ομάδας μας υπάρχουν και ένας από αυτούς είναι το ιδιόκτητο γήπεδο. Υπάρχουν σχέδια έτσι ώστε το προπονητικό κέντρο στην Κοκκινοτριμιθιά να εξελιχτεί σε γήπεδο αλλά για αρχή πρέπει να αρχίσει αυτό να κτίζεται. Σκεφτείτε τα οφέλη που θα έχουμε και θα δείτε πως ο δρόμος είναι ανοιχτός αλλά εμείς μένουμε κολλημένοι στο ίδιο σημείο.
Ο νοών νοείτω…

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
Αpoellos

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΔΙΑΚΟΠΗ-ΕΘΝΙΚΗ

Οχτώ συνολικά ποδοσφαιριστές μας λείπουν από τον Αρχάγγελο λόγο εθνικών υποχρεώσεων. Έξι για την Εθνική μας και δύο για την εθνική Σκοπίων. Απόψε, στις 22:45, η Εθνική μας δίνει σημαντικό αγώνα ενάντια στην Πορτογαλία και το γεγονός αυτό μας ξυπνά μνήμες από το δικό μας πέρασμα στην χώρα του Ρονάλτο όπου πέρσι αντιμετωπίσαμε την Πόρτο. Εν πάση περιπτώσει, ευχόμαστε στην Εθνική μας καλή επιτυχία και να γυρίσουν οι διεθνής μας πίσω χωρίς προβλήματα...


Όπως πληροφορηθήκαμε η κατάσταση με τους τραυματίες στην ομάδα μας όσο πάει και καλυτερεύει. Οι παίκτες μας που είχαν προβλήματα τραυματισμών δείχνουν σημάδια βελτίωσης και με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα βρίσκονται στην διάθεση του προπονητή μας. Μας χαροποιεί το γεγονός αυτό γιατί θα έχουμε γεμάτο ρόστερ ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Όσο για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές μας, τους δίνεται η ευκαιρία να ξεκουραστούν και να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους έτσι ώστε να παρουσιαστούν ακόμα καλύτεροι στο άμεσο μέλλον.

Προγραμματίστηκε και φιλικό παιχνίδι για αύριο στις 19:00 στον Αρχάγγελο, με τον Ηρακλή Γερολάκκου. Αυτό φανερώνει τις προθέσεις του Ιβάν να τους κρατήσει όλους σε ετοιμότητα. Το παιχνίδι θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία οπαδών μας για ευνόητους λόγους.
Αν τα συνοψίσουμε όλα μαζί, η διακοπή του πρωταθλήματος ήρθε γάντι για την ομάδα μας. Οι περισσότεροι παίχτες μας θα ξεκουραστούν αλλά και οι τραυματίες μας θα επανέλθουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης πριν καλά, καλά αρχίσει το πρωτάθλημα.

Υ.Γ.1: Δεν κάλεσαν τον Άθω στην Εθνική.

Υ.Γ.2: Μην ακούτε τις φήμες. Χρύσης για πάντα στο ΑΠΟΕΛ.

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ…

Apoellos

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΟΜΑΔΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΜΠΑΑΑΑ…

Με νίκη ξεκίνησε η ομάδα μας το πρωτάθλημα, κερδίζοντας 1-0 τον Ερμή στο άδειο Γ.Σ.Π. Το γκολ του Μπίδη στο 39΄ της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να μας δώσει τους τρεις βαθμούς που ήταν και το ζητούμενο αλλά η απόδοση των παιχτών μας, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, δεν μας άφησε ικανοποιημένους.


Με στεναχώρια γράφουμε πως είδαμε μια διαφορετική ομάδα από αυτήν που είδαμε πριν από τέσσερεις μέρες ενάντια σε μια πολύ πιο δυνατή αντίπαλο από τον Ερμή. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά κινητικοί, δημιουργήσαμε ευκαιρίες για γκολ και δεν κινδυνέψαμε σχεδόν καθόλου. Καταφέραμε να σκοράρουμε με έναν σπουδαίο συνδυασμό και με καθαρότερο μυαλό θα μπορούσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι. Αντί αυτού όμως, πήγαμε στα αποδυτήρια με το 1-0.
Ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο η εικόνα μας άλλαξε και από ‘έγχρωμη’ έγινε ‘μαυρόασπρη’. Τα ινία του αγώνα πήρε ο Ερμής και εμείς είχαμε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Προσπαθήσαμε να ανακτήσουμε τον έλεγχο, αλλά πλην από το γυριστό σουτ του Aίλτον δεν δημιουργήσαμε κάτι το αξιόλογο. Το ότι δεν δεχτήκαμε γκολ το οφείλουμε στον Διονύση, που για ακόμα μια φορά ήταν εκπληκτικός και στην τύχη.

Δεν μπορούσα να πιστέψω στα μάτια μου, πως στην έδρα μας παίζαμε τόσο άσχημο και ανούσιο ποδόσφαιρο. Λες και ξαφνικά έσβησαν οι μηχανές, λες και στο ημίχρονο έγιναν αλλαγή οι 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές μας. Ποιος ευθύνεται, δεν ξέρω, ούτε θέλω να γνωρίζω και ούτε δικαιολογίες μου αρέσει να ακούω. Το μόνο που ζητάμε από την ομάδα μας, ως φίλαθλοι είναι να παίζει για 90 λεπτά, με το ίδιο πάθος και ζήλο έτσι ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι μας.

Τα πρωταθλήματα δεν κερδίζονται από μόνα τους. ΞΥΠΝΑΤΕ…

ΑΠΟΕΛ ΘΡΥΛΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ..
Apoellos