Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Τρελαίνουμε κόσμο!

Συνεχίζουμε και τρελαίνουμε κόσμο!
Η νίκη επί της Ζενίτ πριν λίγες βδομάδες μόνο τυχαία δεν ήταν και αυτό επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά. Το 1-1 επί της Σαχτάρ μέσα στο «Ντόνμπας Αρένα» έκανε ξανά τους πάντες να παραμιλούν για την ομάδα μας και όχι άδικα αφού σταθήκαμε στο ύψος τον περιστάσεων και με το παραπάνω. Λίγο έλειψε να φύγουμε και με τους τρεις βαθμούς από την Ουκρανία, αν ο Σολάρι έβρισκε δίκτυα στα τελευταία λεπτά!


Μας έκαναν ξανά περήφανους.
Δεν σταματά να γράφει χρυσές σελίδες ο ΑΠΟΕΛ και από ότι φαίνεται θα παίζουμε Ευρώπη και τον Φεβρουάριο! FORZA APOELARA

700 > 50000
Φανταστικοί ήταν οι οπαδοί του Θρύλου μας, που ταξίδεψαν στο Ντόνετσκ για να είναι στο πλάι της αγαπημένης τους ομάδας. Παρά το γεγονός ότι το στάδιο ήταν κατάμεστο από πενήντα χιλιάδες Ουκρανούς, εντούτοις οι Πορτοκαλί ακούγονταν περισσότερο από όλους. Παρέδωσαν για άλλη μια φορά μαθήματα οπαδισμού στην Ευρώπη.


Θρύλε ολε ολε Θρύλε ολε ολε
Θρύλε ολε ολε πόσο σε αγαπώ
Θρύλε ολε ολε Θρύλε ολε ολε
Θρύλε ολε ολε για σένα ζω

Το μεγαλείο σου Θρυλε το είδαμε
που προκριθήκαμε στα αστέρια να σε δω
και εκεί τρελάθηκα μαζί σου χάθηκα
Θρύλε αυτοκράτορα Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Uber Alles "more than anything else"

Νέο wallpaper:
UBER ALLES -- υπεράνω όλων

1920x1080px
Uber alles (ή über alles) ήταν το σύνθημα του γερμανικού ρομαντισμού προς το σκοπό της δημιουργίας ενός ενιαίου γερμανικού κράτους. Δεν έχει καμία σχέση με ιμπεριαλισμό και φασισμό, όπως πιστεύουν ορισμένοι σήμερα. Σημαίνει υπεράνω όλων - υπεράνω ξένων δυνάμεων, υπεράνω κομμάτων ,υπεράνω ατομικού συμφέροντος, υπεράνω της ίδιας της ζωής μας. Έτσι και για μας ο ΑΠΟΕΛ είναι υπεράνω όλων. Είμαστε Εκ Φύσεως Ανώτεροι!

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

«Μη φοβάστε τους Τούρκους»

«Μη φοβάστε τους Τούρκους».Για απόδειξη αυτού παραθέτω τα ακόλουθα :

Οι Τούρκοι είναι άκαπνοι, απόλεμοι, και άναυτοι, μπορεί να έχουν πολεμικά πλοία, αλλά δεν έχουν ναυτικούς, την ψυχή των πλοίων.
Οι Τούρκοι έχουν να πολεμήσουν από το 1922, τότε που σαν «Μπουλούκ Ασκέρ», έπεφταν επάνω στα γυναικόπαιδα, και στον άμαχο πληθυσμό των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, και διέπραξαν σφαγές, με γενοκτονίες και εθνοκαθάρσεις. Οι Τούρκοι είναι υπόδικοι στα διεθνή δικαστήρια για εγκλήματα πολέμου, στα οποία διακρίνονται για την εγκληματικότητά τους.

Τότε στη καταστροφή της Μικράς Ασίας, οι Τούρκοι είχαν έναν άτακτο στρατό, με άτακτα «Μπουλούκια», δεν είχαν πολεμικό ναυτικό και αεροπορία, μας πέταξαν δε στη θάλασσα, στηριζόμενοι στην αριθμητική πληθυσμιακά υπέρτερη δύναμη του άτακτου στρατού τους, και στη δύναμη των Δυτικών μας «συμμάχων» Αγγλογάλλων , οι οποίοι μας πρόδωσαν τότε, διότι έτσι διετάχθησαν να πράξουν από τη παγκόσμιο Σιωνιστική διακυβέρνηση, διότι οι τότε Κοσμοκράτορες ήθελαν την Ελλάδα μικρή και αδύναμη χώρα, όπως και σήμερα. Έτσι όλα ανετράπησαν, και χάσαμε τη Μικρά Ασία.


Τα γεγονότα σας είναι γνωστά, και τα έχει καταγράψει η Ιστορία.

Εκείνο το οποίο σήμερα προέχει, είναι τα σημερινά δρώμενα, με το σύνθημα, «Μη φοβάστε τους Τούρκους».
Οι Τούρκοι σήμερα ασκούν τρομοκρατία έργο και λόγο, ασκούν το «Δόγμα του Σόκ» στους λαούς της περιοχής, και ότι ήθελε προκύψει... Είναι δειλοί και άκαπνοι για να προβούν σε πολεμικές ενέργειες. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα καράβια τους δεν θα γυρίσουν ποτέ πια πίσω στα λιμάνια τους, εάν τολμήσουν... Ο Ερντογάν με το κουτοπόνηρο Νταβούτογλου, απλώς μπλοφάρουν, πουλάνε «τσαμπουκά», και κάνουν το παλικαρά σε μια χούφτα άοπλους Ελληνοκυπρίους, και στο μικρό νησάκι Καστελόριζο, αφού σπάσανε τα μούτρα τους επάνω στη δύναμη των Ισραηλινών.

Πουλάνε «τσαμπουκά» στους φοβισμένους θολοκουλτουριάρηδες «Έλληνες» πολιτικούς, μόλις όμως δούν τους Εβραίους απέναντι, τότε σφυρίζουν αδιάφορα…Γνωρίζουν ότι ο Στόλος τους είναι ασκέρι της Ανατολής, και τα καράβια τους «κλειδωμένα» και στοχοποιημένα, από άλλες δυνάμεις. Τρόμαξαν να κάνουν μια πετυχημένη στρατιωτική απόβαση το 1974 στην άοπλη Κύπρο. Η εισβολή στη Κύπρο είχε αποφασισθεί από το Φεβρουάριο του 1964. Για δέκα χρόνια οι Τούρκοι πραγματοποιούσαν δοκιμαστικές αποβατικές ασκήσεις εισβολής. Δυστυχώς για τους Έλληνες, τη Κύπρο παρέδωσαν στους Τούρκους αφελείς και επιπόλαιοι «Έλληνες» εφιάλτες πολιτικοί και στρατιωτικοί, πιστοί στα δόγματα του ΝΑΤΟ, και της παγκόσμιας Σιωνιστικής διακυβέρνησης. Οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν ποτέ να πατήσουν το πόδι τους στα ιερά χώματα της Αφροδίτης, χωρίς τη προδοσία των δικών μας. Γιαυτό ο φάκελος της Κύπρου παραμένει ερμητικά κλειστός. Είναι τόσο απόλεμοι και μπουνταλάδες, που έφθασαν στο σημείο στην απόβαση στη Κύπρο, τα αεροπλάνα τους να βομβαρδίζουν τα δικά τους πλοία, και μάλιστα ένα από αυτά το βύθισαν, και ο Στόλος τους να ανοίγει πυρ εναντίον των Τουρκικών αεροπλάνων, τόσο άκαπνοι και απόλεμοι είναι. Αυτά μην τα ξεχνάνε οι δικοί μας Στρατηγοί.

Δεν σέβονται το διεθνές δίκαιο, και τις συνθήκες καλής γειτονίας, είναι απλώς «τραμπούκοι», της θεωρίας «ότι αρπάξουμε» από τους γείτονες. Εάν τα πετρέλαια και το Φυσικό Αέριο, είχαν βρεθεί στη δική τους Α.Ο.Ζ. στη δική τους υφαλοκρηπίδα, και στα δικά τους χωρικά ύδατα, εμείς οι νομοταγείς Έλληνες, από πολιτισμό θα σεβόμαστε τη περιουσία τους, ενώ αυτοί οι βάρβαροι και απολίτιστοι είναι κοινά αρπακτικά της περιουσίας των γειτόνων τους.

Από το 1996 μέχρι σήμερα η πορεία των εθνικών μας θεμάτων, και συγκεκριμένα του Αιγαίου, επιδεινώθηκε ραγδαία, λόγω της αδιαλλαξίας και κακοπιστίας των Τούρκων, και της συμπαράστασης που ετύγχανον από τους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Οι αιτίες της επιδείνωσης των σχέσεων των δύο χωρών, αποδίδεται στην ενδοτικότητα, ατολμία, δειλία, φόβο, και αβελτηρία των «Ελλήνων» πολιτικών, αλλά και στη βούληση των Επικυρίαρχων της Γης. Το καταπληκτικό στην Ελλάδα είναι το γεγονός ότι οι πολιτικοί που διαπράττουν πράξεις εθνικής καταστροφής και προδοσίας, παραμένουν ελεύθεροι και αθώοι, αφού προστατεύονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών, τον οποίον οι ίδιοι φρόντισαν να συντάξουν και να ψηφίσουν στη Βουλή, και όχι μόνον, αλλά συνεχίζουν να παραμένουν στο πολιτικό προσκήνιο, χριζόμενοι επίτιμοι πρόεδροι, και βουλευτές για την ασυλία, ενώ θα έπρεπε να παραπεμθούν στη δικαιοσύνη για τα περαιτέρω, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του πλανήτη που σέβεται τον εαυτό της.

[...]

Ο σημερινός πρωθυπουργός, κατόπιν προμελετημένων συμφωνιών -όπως γράφουν τα ΜΜΕ- μας έβαλε μέσα στο ΔΝΤ και στη χρεοκοπία, για να θησαυρίζουν οι τοκογλύφοι δανειστές μας, της διεθνούς οικονομικής διακυβέρνησης. Έκαναν ότι μπορούσαν για να πτωχεύσουν την Ελλάδα, από αλόγιστες σπατάλες του δημοσίου, (Μ.Κ.Ο. κ.λ.π.), μέχρι άρνηση απορρόφησης κοινοτικών κονδυλίων, με σκοπό να χρεοκοπήσει η χώρα. Στο σημείο που μας έχουν φέρει οι «μεγάλοι» πρωθυπουργοί μας, δεν έχουμε άλλη διέξοδο παρά μόνο δυναμικές κινήσεις στη διεθνή πολιτική και διπλωματική σκακιέρα, αλλά αυτό προ υποθέτει πατριώτες πολιτικούς. Ο Ερντογάν με το κουτοπόνηρο Νταβούτογλου, έχουν καταντήσει γραφικοί στη προσπάθειά τους να αναδειχτούν ηγέτες του Ισλάμ, είναι όμως τόσο θρασύδειλοι που μόλις βλέπουν τον Εβραίο απέναντί τους, τότε στρέφουν το τσαμπουκά τους στους Κυπρίους, και Καστελόριζο. Όσες προσπάθειες καταβάλλαμε στο παρελθόν για ΕλληνοΤουρκική φιλία, πήγαν επί ματαίω, αφού οι Τούρκοι έβλεπαν προδότες από εδώ μεριά. Έτσι έκαναν παιχνίδι μόνοι τους, αντιστάσεως μη ούσης. Οι Τούρκοι δεν πιάνονται φίλοι, απλώς εποφθαλμιούν Ελληνική εθνική κυριαρχία, σε στεριά, θάλασσα, και αέρα.




Στο Τουρκικό Ναυτικό, Αξιωματικοί και ναύτες, είναι άναυτοι, ανίκανοι να πολεμήσουν στη θάλασσα, με το παραμικρό κυμματισμό της θαλάσσης, θα πέσουν κάτω ζαλισμένοι σαν τα κοτόπουλα, οπότε με τα πρώτα πυρά του Στόλου μας, τα πλοία τους θα βρεθούν στο βυθό της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. Οι Τούρκοι σήμερα έχουν πάθει ντελίριο πολεμικών ιαχών και προκλήσεων, διότι δεν βρήκαν ακόμη το μάστορά τους. Οι Τούρκοι θρασύδειλοι όντες, μόλις δούν οργανωμένες ένοπλες δυνάμεις απέναντί τους, σαν τις Ελληνικές και Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, αμέσως κάνουν πίσω, και το βάζουν στα πόδια.

Μην τους φοβάστε.

Στο τύπο διαβάζουμε, «Η Τουρκία καλεί τη Κύπρο να σταματήσει άμεσα τις γεωτρήσεις, και τη συνεργασία με την Αμερικανική εταιρεία Noble Energy», θαυμάστε θράσος, θα τολμούσαμε ποτέ εμείς, σεβόμενοι την εθνική τους κυριαρχία, να πράξουμε κάτι ανάλογο;

Κυρίαρχοι σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν είναι οι Τούρκοι, αλλά οι Έλληνες με τους Ισραηλινούς.

Όσες επιτυχίες είχαν οι Τούρκοι στο παρελθόν, (Κύπρο-Ίμια), είχαν πάντα πίσω τους τη στήριξη του ΝΑΤΟ, το έπαιζαν παλικαράδες με ξένες πλάτες. Εν όψει αυτής της καταστάσεως ευρισκόμενοι απαιτείται όπως εξοπλίσουμε άμεσα τα μόνιμα και σταθερά αεροπλανοφόρα μας στο Αιγαίο, που είναι τα νησιά μας, με πυραύλους όλων των τύπων, και να ενισχύσουμε την Αεροπορία μας με αεροσκάφη τελευταίας τεχνολογίας, που μας δίνει η Ρωσία, το ίδιο να πράξουμε για το πολεμικό ναυτικό μας. Επίσης χρειάζεται μεγάλη δύναμη πυρός στον Έβρο. Ο Τούρκικος στρατός είναι ένα απαίδευτο αργοκίνητο πολυάριθμο «μπουλούκι», που μόλις δεί απέναντί του ευέλικτο και καλά εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο στρατό, το βάζουν στα πόδια. Οι Τούρκοι δεν είναι ικανοί ούτε τους αντάρτες του PΚΚ να πολεμήσουν, απλώς κάνουν το παλικαρά με από αέρος βόμβες, δηλαδή εκ του ασφαλούς, επειδή οι αντάρτες του PΚΚ δεν έχουν αεροπορία.

Πάση θυσία να ενισχύσουμε τους Κούρδους, όπως κάνουν οι Τούρκοι, με Αλβανούς και Σκοπιανούς.

Επειδή φοβούνται τους Εβραίους, στρέφονται και απειλούν το Καστελόριζο, ένα μικρό νησάκι, τόσο φθηνοί και ποταποί είναι.

Καταπατούν όλες τις διεθνείς συνθήκες, και ιδιαίτερα το δίκαιο της θάλασσας. Γιαυτούς δίκαιο είναι μόνο τα συμφέροντά τους.

Το διεθνές περί θαλάσσης δίκαιο, μας δίνει ένα πολύ μεγάλο δώρο, την Ελληνική Α.Ο.Ζ. ας την κατοχυρώσουμε καταλλήλως , ώστε να διπλασιάσουμε την Ελλάδα.

Τα τεράστια αποθέματα υδρογονανθράκων στην Ελληνική ΑΟΖ θέλουν να φάνε τα διεθνή αρπακτικά, γιαυτό βάζουν τους Τούρκους και κάνουν αυτό το πολεμικό παιχνίδι.

Οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τους Τούρκους, για μοίρασμα της Ελληνικής Α.Ο.Ζ. θα αποβεί καταστροφικός για την Ελλάδα, και θα αντιμετωπισθεί από τον Ελληνικό Λαό, σαν εσχάτη εθνική προδοσία.


Πρόσφατα οι Τούρκοι, παίζοντας το παιχνίδι του προστάτη των Αράβων, τα «σπάσανε» με τους Εβραίους, ας εκμεταλλευθούμε αυτό το γεγονός, αν και οι Ισραηλινοί μας πίκραναν στο παρελθόν, παρά το γεγονός ότι εμείς τους δώσαμε δύο ΕλληνοΕβραίους πρωθυπουργούς στην Ελλάδα, και πολλούς ΕλληνοΕβραίους υπουργούς, εν τούτοις το ρητό που λέει, «Ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου», ας γίνει η βάση επάνω στην οποία θα χτίσουμε νέες φιλίες και συμμαχίες, αφού οι Τούρκοι απεδείχθησαν ανάξιοι για την Ελληνική φιλία.

Ως γνωστόν οι Ισραηλινοί είναι στρατιωτικώς πανίσχυροι, εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ & ΝΑΤΟ, με τελευταίας τεχνολογίας όπλα, έχουν δε στο πολιτικό, οικονομικό, και διπλωματικό πεδίο, την υποστήριξη της παγκόσμιας διακυβέρνησης, οπότε θεωρούνται Γεωστρατηγικά αήττητοι. Με τους Ισραηλινούς μας συνδέουν λόγω θρησκείας, στενοί δεσμοί, αφού όλη η ιστορία του Ισραήλ έχει γίνει θρησκεία μας, λόγω Ορθοδοξίας, οπότε στηριζόμενοι στο ρητό που λέει, «Ο πολιτισμός της θρησκείας ας μας ενώσει», να προχωρήσουμε σε συμμαχία μαζί τους, ώστε οι Ελληνικές θάλασσες να φθάσουν , μέσω Κύπρου, μέχρι το Ισραήλ, και τανάπαλιν, αφού οι Α.Ο.Ζ. Ελλάδος, Κύπρου, Ισραήλ, ενώνονται, και τις οποίες σήμερα οι Τούρκοι, θέλουν να διασπάσουν.

Ας προχωρήσουμε άφοβα μαζί με τους Ισραηλινούς και Κυπρίους, στην εκμετάλλευση του τεραστίου ορυκτού πλούτου που κρύβουν στο βυθό τους και στα βάθη τους, οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες, της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου.

Έτσι θα λύσουμε – συν τοις άλλοις- το οικονομικό μας πρόβλημα, και θα γίνουμε σεβαστοί συνέταιροι με τους φίλους μας τους Βόρειους Ευρωπαίους, μέσα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη, που σήμερα μας περιγελούν, και μας χλευάζουν, αφού αυτοί φρόντισαν να χρεοκοπήσουμε, φορτώνοντάς μας με αυτό το τεράστιο χρέος, έτσι μας δημιούργησαν τη κρίση του χρέους, σύμφωνα με το «Δόγμα του Σόκ», της παγκόσμιας οικονομικής διακυβέρνησης.

Εάν δεν βρούμε τρόπους διαφυγής από τα σημερινά αδιέξοδα, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Εάν περιμένουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας με υποταγή στους όρους του Μεσοπρόθεσμου, και άλλων μνημονίων, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Πρέπει αμέσως να βρούμε τρόπους διπλωματικούς, ώστε να συνάψουμε νέες συμμαχίες στα διεθνή φόρα. Μια πολιτική, διπλωματική, και στρατιωτική δοξασία λέει,


«Εάν θέλεις ειρήνη, ετοιμάσου για πόλεμο».

Δυστυχώς οι πολιτικοί μας σήμερα, είναι «ντενεκιέδες ξεγάνωτοι», που έλεγε, έτι ζών, ο Ευάγγελος Γιαννόπουλος.

Ευθύς ως εξασφαλίσουμε φιλία, συνεργασία, και συμμαχία με τους Ισραηλινούς, και άλλες δυνάμεις της υφηλίου, τότε ευθύς αμέσως,

VETO στη Τουρκία για είσοδο στην Ε.Ε. εάν δεν σεβασθεί το διεθνές δίκαιο, και την εθνική κυριαρχία των γειτονικών κρατών.

VETO στη Τουρκία, και CASUS BELI, εάν δεν σεβασθεί τα σύνορα της Ελληνικής Α.Ο.Ζ.

VETO στη Τουρκία εάν δεν φύγει από τη ΚΥΠΡΟ.

VETO στη Τουρκία , εάν δεν άρει αμέσως το CASUS BELI στο Αιγαίο.

VETO στη Τουρκία, εάν δεν σταματήσει αμέσως τις παραβιάσεις του Ελληνικού χώρου στο Αιγαίο.

VETO στα Σκόπια, εάν δεν σταματήσουν πάραυτα να καπηλεύονται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, την ιστορία, το πολιτισμό, και τα εδάφη μας.


Όλοι ενωμένοι ενώπιον του κοινού εχθρού που λέγεται Τουρκικός επεκτατισμός. Αυτά τα υπενθυμίζω σε όσους παραμένουν σκληροπυρηνικοί απέναντι στους Ισραηλινούς. Βεβαίως οι Εβραίοι στο παρελθόν μας πλήγωσαν, ουδέποτε όμως κατέλαβον Ελληνικά εδάφη, σε αντίθεση με τον άρπαγα Τούρκο. Όσα εδάφη κατέχουν σήμερα οι Τούρκοι, είναι Ελληνικά… Οι Ισραηλινοί σήμερα είναι πολιτικά, διπλωματικά, και στρατιωτικά στριμωγμένοι λόγω του παλαιστινιακού, και του προβλήματος της Γάζας. Η μόνη χώρα που παραμένει φιλική προς αυτούς είναι η Ελλάδα, και οι Εβραίοι το αναγνωρίζουν με ευγνωμοσύνη. Μη ξεχνάμε ότι η παγκόσμια διακυβέρνηση είναι στο πλευρό τους. [...]

ΑΝΤΩΝΗΣ Ι. ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος.

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Η ζωή μετά το συμβάν

Η συνέντευξη του Χρήστου Κόντη στην "Αθλητική της Κυριακής"

Χρήστο, δέκα ημέρες μετά το καρδιακό επεισόδιο αισθάνεσαι περισσότερο τυχερός ή άτυχος;
Τυχερός, αφού προλάβαμε έγκαιρα το κακό (με την επιτυχημένη αγγειοπλαστική) και δεν συνέβη κάτι χειρότερο. Το ποδόσφαιρο σταματά εδώ, πλέον υπάρχουν άλλα πράγματα που μπορώ να κάνω. Αν ήμουν 25, θα το έβλεπα διαφορετικά, αλλά στα 36 το τέλος είχε πλησιάσει, είτε αυτό είτε το επόμενο καλοκαίρι θα σταματούσα.

Πώς δεν ανιχνεύτηκε τόσο καιρό αυτό το πρόβλημα; Είναι κάτι ύπουλο που πρέπει να προσέξουν και νεότεροι ποδοσφαιριστές;
Ήταν ένα εντελώς ατυχές γεγονός της στιγμής. Δεν είχα ιστορικό ή άλλον ανησυχητικό παράγοντα που να οδηγεί σε αυτό. Είτε τεστ κοπώσεως έκανα είτε καρδιογραφήματα θα έδειχναν καθαρά, όπως καθαρές ήταν όλες οι εξετάσεις που είχα κάνει. Ίσως να οφειλόταν στο πολύ στρες του τελευταίου μήνα. Όσο έμπειρος κι αν είναι ένας ποδοσφαιριστής, στρες υπάρχει πάντα, πάντα νιώθεις μια πίεση, ιδίως όταν κάνεις πρωταθλητισμό και θέλεις πάντα να κερδίζεις. Οι πιο πολλοί προσπαθούμε να το αποβάλλουμε, αλλά δεν περιορίζεται, υποσυνείδητα είναι εκεί, λειτουργεί κι επηρεάζει.


Πόσο σκληρή ήταν η προσγείωση στη νέα χωρίς ποδόσφαιρο πραγματικότητα;
Μακάρι να μην είχαν έρθει έτσι τα πράγματα, αφού ήρθαν όμως σκέπτομαι ότι στο τέλος της ημέρας αυτό το αιφνίδιο γεγονός ίσως έκανε και πιο εύκολα τα πράγματα. Μολονότι σκεπτόμουν την αποχώρηση στο άμεσο μέλλον, νομίζω ότι θα μου ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξω εγώ την κατάλληλη στιγμή για ν’ αποχωρήσω. Όπως ήρθαν τα πράγματα, έγινε πιο εύκολα το κλικ στο μυαλό μου, η μετάβαση στη νέα πραγματικότητα.

Ανέμενες όλο αυτό το κύμα συμπαράστασης μετά τη δημοσιοποίηση του περιστατικού;
Να πω την αλήθεια, όχι, και με συγκίνησε. Μ’ έκανε να νιώσω σαν το σπίτι μου. Ο κόσμος έδειξε την εκτίμησή του σε όσα είχα κάνει αυτά τα χρόνια. Είναι συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιά σε όσους στάθηκαν δίπλα μου σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους «πορτοκαλί» για το σκηνικό που έστησαν προς τιμήν μου στην είσοδο των δύο ομάδων την περασμένη Τρίτη. Δεν είχα ενημερωθεί σχετικά και, όταν το αντίκρισα, ήταν μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή.

Έχεις αρχίσει να επεξεργάζεσαι την επόμενη μέρα;
Προσπαθώ, είναι κάτι που θα πρέπει να μιλήσω και με τον προπονητή. Δεν έχω προτίμηση, είναι κάτι που δεν το γνωρίζω καλά. Μετά από 15-20 χρόνια επαγγελματικού ποδοσφαίρου έχω πολλές εμπειρίες και παραστάσεις, αλλά για το πώς θα τις αξιοποιήσω στο χώρο κάποιος θα πρέπει να με καθοδηγήσει. Θα μιλήσουμε με τον προπονητή και νομίζω ότι θα βρεθεί κάτι που θα μ’ αρέσει και θα μου επιτρέψει να συνεχίσω να προσφέρω στην ομάδα.

Πώς βίωσες τα πρώτα δύο παιχνίδια (Αλκή, Ζενίτ) που παρακολούθησες από την τηλεόραση;
Με την Αλκή παρακολούθησα την αναμέτρηση σαν να είχα κάρτες. Μου φάνηκε εντελώς φυσιολογικό. Με τη Ζενίτ, όμως, θα ήθελα να ήμουν εκεί, να ζήσω την ατμόσφαιρα, τον κόσμο, τη μεγαλειώδη νίκη της ομάδας μας. Εκεί μου έλειψαν το γήπεδο και η δράση.


Από καθαρά ποδοσφαιρική σκοπιά πώς το είδες το παιχνίδι;
Ο ΑΠΟΕΛ ήταν πολύ καλός, έχει πάει πλέον σε άλλο επίπεδο, όλα τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ειδικά σε αυτά τα παιχνίδια που έχεις ένα κίνητρο παραπάνω εξ αιτίας αυτής της μαγικής διοργάνωσης, στην οποία όλοι θέλουν το κάτι παραπάνω. Εμείς αυτή τη φορά θέλαμε την πρώτη νίκη, ήρθε από το πρώτο παιχνίδι και αυτό είναι καλό για την ψυχολογία μας. Δεν πρέπει όμως να πάρουν τα μυαλά μας αέρα, αλλά να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και ταπεινοί, να συνεχίσουμε με το ίδιο πάθος και την ίδια λογική. Θεωρώ ότι μπορούμε να κάνουμε πράγματα, να διεκδικήσουμε κάτι στη διοργάνωση.

Όπως έβλεπες το παιχνίδι να κυλά, πίστευες στην ανατροπή μετά το 0-1;
Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα γίνει το 2-1, αλλά ήμουν σίγουρος ότι μπορούσαμε να πετύχουμε γκολ. Έβλεπα δηλαδή πιο κοντά το 1-1 παρά το 2-1 και μάλιστα τόσο γρήγορα. Όλα τα παιδιά όμως δούλεψαν πολύ γι’ αυτό και το άξιζαν, διότι ήταν καλύτεροι από τη Ζενίτ σ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αν εξαιρέσεις τα τελευταία λεπτά, όπου είναι λογικό να υποχωρήσεις, για να κρατήσεις το αποτέλεσμα.

Βοήθησαν και οι εμπειρίες από την πρώτη συμμετοχή;
Σίγουρα, αυτά είναι παιχνίδια εμπειριών, κάθε χρόνο γίνεσαι και καλύτερος. Η ομάδα έχει πλέον τις παραστάσεις, τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη παίζει το δικό της ποδόσφαιρο εντός κι εκτός έδρας, κοιτά κάθε αντίπαλο στα μάτια, ακόμη κι αν αυτός είναι θεωρητικά ισχυρότερος. Αν είσαι καλύτερος μια βραδιά, μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα στο ποδόσφαιρο, όπως συνέβη και κόντρα στη Ζενίτ.

Ο στόχος της πρώτης νίκης επετεύχθη. Ποιος είναι ο επόμενος;
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Πρέπει παιχνίδι με το παιχνίδι να κοιτάξουμε να πάρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Γιατί να μην είναι πλέον στόχος να περάσεις στην επόμενη φάση είτε είναι του Τσάμπιονς είτε του Γιουρόπα Λιγκ; Μακάρι από δω και πέρα η Ζενίτ να εμφανιστεί δυνατή, ώστε να έχουμε μια ομάδα στον όμιλο που θα κόψει βαθμούς από τις άλλες, αλλά φυσικά χρειαζόμαστε και τύχη.

Σας χαμογελά, αν κρίνουμε από την απουσία των δύο βασικών στόπερ της Σαχτάρ στο μεταξύ σας παιχνίδι…
Αυτές οι ομάδες έχουν ρόστερ ικανό να καλύψει τέτοια κενά ανά πάσα στιγμή. Δεν θα είναι πιο εύκολο το παιχνίδι ένεκα αυτών των απουσιών. Τόσο στο Ντόνετσκ όσο και στην Αγία Πετρούπολη οι αναμετρήσεις θα είναι διαφορετικές, θα έχουν άλλο ρυθμό και θα απαιτήσουν μέγιστη προσοχή. Πολλά θα κριθούν και από τη βραδιά, στην οποία θα βρεθούν οι δύο αντίπαλοι, διότι ομάδες και παίκτες δεν είναι ρομπότ, μπορεί μια μέρα να μην πιάσουν την καλύτερή τους απόδοση.

Θεωρείς ότι αυτές οι ομάδες ένεκα μεγαλύτερων προϋπολογισμένων και πληρέστερων ρόστερ θα υποτιμήσουν, έστω και υποσυνείδητα, τον ΑΠΟΕΛ;
Αυτό ισχύει πάντα, ιδίως από τη στιγμή που πρόκειται για ομάδες, οι οποίες πριν λίγα χρόνια κατέκτησαν το Κύπελλο UEFA. Σίγουρα νιώθουν ότι είναι καλύτεροι, αλλά νομίζω ότι μετά την επιτυχία μας επί της Ζενίτ θα μας προσέξουν παραπάνω, δεν θα είναι χαλαροί. Θα ξέρουν τι ομάδα είμαστε, όσο περνούν τα χρόνια ο ΑΠΟΕΛ αποκτά όνομα και στην Ευρώπη και δεν αντιμετωπίζεται όπως πριν δύο χρόνια.

Πού βασίστηκε η αλλαγή επιπέδου;
Κατ’ αρχήν σ’ έναν προπονητή που δούλεψε με την ομάδα πολλά χρόνια απερίσπαστος, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις, με μια σταθερή διοίκηση και παίκτες με μεγάλες φιλοδοξίες. Τα τελευταία χρόνια επίσης ο κορμός έχει διατηρηθεί σχεδόν ίδιος και ενισχύεται με ποιοτικές μετεγγραφές. Αυτή η ομοιογένεια νομίζω ότι είναι το πιο σημαντικό. Και φυσικά υπάρχει και ο κόσμος που είναι δίπλα στην ομάδα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Νομίζω ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια ένεκα αυτής της σταθερότητας έχουν γίνει άλματα σε όλα τα επίπεδα.

Στον κορμό υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές που ήρθαν από ελληνικούς συλλόγους σχεδόν ως ξοφλημένοι. Βοήθησε το πείσμα τους να αποδείξουν το αντίθετο;
Ο καθένας που πηγαίνει σε έναν καινούργιο σύλλογο θέλει ν’ αποδείξει ότι αξίζει. Θεωρώ όμως ότι και ο ΑΠΟΕΛ είναι ομάδα που στο βγάζει με το οικογενειακό κλίμα. Σου δίνει τη δυνατότητα να βγάλεις τον καλύτερό σου εαυτό, να επικεντρωθείς 100% στην μπάλα, να παίξεις καλό ποδόσφαιρο, όπως αυτό που τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε με αποτελέσματα. Η ομάδα είναι αυτή που ωθεί τον καθένα σε υψηλές επιδόσεις ανεξαρτήτως του πού αγωνιζόταν προηγουμένως.

Ποια θα αξιολογούσες ως κορυφαία στιγμή σου στην ομάδα;
Είναι πολλές. Θα έλεγα ότι μία από τις πιο όμορφες και γεμάτες χρονιές ήταν το 2009, όταν κατακτήσαμε εμφατικά τον τίτλο θέτοντας μια σειρά ρεκόρ και ακολούθως πετύχαμε την πρώτη πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι εφέτος όμως θεωρώ ότι μπορεί να γίνει το ίδιο. Ο ΑΠΟΕΛ συγκεντρώνει πλέον όλες τις προϋποθέσεις για να υλοποιήσει ό,τι όλοι ονειρεύονται. Αν είναι συγκεντρωμένος και προσηλωμένος στους στόχους, οι οποίοι είναι πολλοί, μπορεί να φτάσει στο πολυπόθητο back to back.

Και, εξαιρουμένου του ατυχούς περιστατικού, ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή;
Η επόμενη χρονιά, το 2010, όταν χάσαμε πρωτάθλημα και κύπελλο. Υπήρχε απογοήτευση, αλλά εκεί φάνηκε πόσο μεγάλη ομάδα είμαστε. Ο κόσμος στάθηκε δίπλα μας και την επόμενη χρονιά δείξαμε χαρακτήρα, προχωρήσαμε, αλλάξαμε σελίδα. Και νομίζω ότι ο ΑΠΟΕΛ θα γίνει ακόμη καλύτερος τα επόμενα χρόνια, δεν έχει χτυπήσει ταβάνι στην ανάπτυξή του.

Πώς αξιολογείς την εξέλιξη του κυπριακού πρωταθλήματος;
Τα τελευταία χρόνια όλες οι ομάδες, όχι μόνο οι μεγάλες, έχουν ανέβει επίπεδο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα ανώτερο του ελληνικού. Όποιος τώρα υποτιμά το κυπριακό ποδόσφαιρο ή πρωτάθλημα, διαπράττει πολύ μεγάλο λάθος. Πλέον οι σύλλογοι βελτιώνονται κάθε χρόνο χάρη και στην έλευση ποιοτικών αλλοδαπών, οι οποίοι δίνουν πρεστίζ σε μια λίγκα. Θεωρώ ότι χρόνο με το χρόνο το επίπεδο θα ανεβαίνει και θα έχουμε όλο και περισσότερες ομάδες στις διεθνείς διοργανώσεις. Είθε κάποια στιγμή να βγάζουμε κι εμείς δύο συλλόγους στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Γίνεται ωστόσο αρκετός ντόρος για τις μη επαρκείς ευκαιρίες σε γηγενή ταλέντα με άμεσο αντίκτυπο στην εθνική ομάδα.
Θέλω να πω κάτι. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Εγώ αυτό έκανα από μικρός. Το 1999 στον Πανιώνιο έπαιζαν δέκα ξένοι κι εγώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι εγώ ως Έλληνας έπρεπε να τα παρατήσω, επειδή ήρθε ο αλλοδαπός να μου πάρει τη θέση; Δεν γίνεται έτσι. Όποιος αξίζει και δουλεύει σκληρά στις προπονήσεις, δεν έχει να φοβάται. Είναι θέμα εγωισμού, προσπάθειας κι επιμονής. Το μεγαλύτερο λάθος είναι να μείνεις προσκολλημένος σε άλλες εποχές, όταν έπαιζαν μόνον τρεις ξένοι. Πρέπει αυτό να το βγάλεις από το μυαλό σου και να κοιτάξεις μόνο πώς μπορείς εσύ να βελτιωθείς. Ουδείς προπονητής είναι τρελός, ώστε ν’ αφήνει εκτός έναν που είναι καλύτερος από κάποιον άλλο μόνο ένεκα της υπηκοότητάς του. Ο προπονητής βάζει αυτόν που πιστεύει ότι θα του δώσει αυτό που περιμένει στο γήπεδο. Αυτή η καραμέλα πρέπει να σταματήσει να πιπιλίζεται και από τα ανώτερα κλιμάκια, προκειμένου να μη δίδεται ένα εύκολο άλλοθι στους παίκτες.

Πώς βλέπεις από απόσταση τα ποδοσφαιρικά δρώμενα στην Ελλάδα;
Στην Ελλάδα με μια λέξη επικρατεί μπάχαλο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται λάθη επί λαθών που έχουν πάει το ποδόσφαιρο, και όχι μόνον αυτό, πολλά χρόνια πίσω. Μακάρι μια μέρα να βρουν τη λύση, να διαγράψουν τα κακώς κείμενα και να πάνε μπροστά, γιατί το ποδόσφαιρο εξακολουθεί να προσφέρει διέξοδο και εκτόνωση στον κόσμο, αλλά ρεαλιστικά αυτή τη στιγμή δεν βλέπω αχτίδα φωτός. Υπάρχει δυσπιστία που έχει καλλιεργηθεί εδώ και χρόνια.

Ποιος ευθύνεται περισσότερο για το χάλι;
Η βασικότερη αιτία αφορά τους παράγοντες, αφού αυτοί διοικούν, αυτοί κάνουν μετεγγραφές, αυτοί διώχνουν παίκτες και προπονητές, αυτοί περιπλέκονται σε σκάνδαλα με διαιτητές. Χρειαζόμαστε σε αυτές τις θέσεις ανθρώπους του ποδοσφαίρου με πολύπλευρη γνώση του αθλήματος, με σημαντικές παραστάσεις από αυτό και με αγάπη για την ομάδα τους. Μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο απ’ όσους μπαίνουν για να κάνουν τη λεζάντα τους ή για να βγάλουν χρήματα.

Πώς διασώζεται η εθνική;
Καλοί Έλληνες ποδοσφαιριστές υπάρχουν πολλοί. Έχω ζήσει προσωπικά τον Σάντος, θεωρώ ότι είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο χτίσιμο ομάδων και η εθνική τώρα είναι μια νέα ομάδα με καινούργιους ποδοσφαιριστές, αλλά εξακολουθεί να κουβαλά τη στόφα του πρωταθλητή. Όταν φτιάξεις υποδομή κι αποδείξεις ότι μπορείς να πάρεις τίτλους και να είσαι ανταγωνιστικός σε υψηλό επίπεδο, μετά και οι επόμενοι θα μπουν σε αυτή τη φιλοσοφία, στη στόφα του πρωταθλητή. Μ’ έναν προπονητή που ξέρει πώς να δουλεύει και να παίρνει το 100% κάθε παίκτη έρχονται και τα αποτελέσματα.

Η συνέντευξη του Χρήστου Κόντη στην "Αθλητική της Κυριακής"

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Και αν είναι όνειρο... ποτέ να μην ξυπνήσω!


Για άλλη μια φορά κάναμε τους πάντες να παραμιλούν για πάρτι μας! Κάναμε ολόκληρη την Ευρώπη (και όχι μόνο) να μας θαυμάζει. Όσοι τυχεροί βρέθηκαν το βράδυ της τρίτης στο ΓΣΠ πραγματικά παρανόησαν, έζησαν ολόκληρο το μεγαλείο του Θρύλου να ζωντανεύει στο γήπεδο. Οι υπόλοιποι μπορούν να αρκεστούν στο βίντεο (παρακάτω). Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους!



Δείτε τι έγραψαν για εμάς σε ολόκληρο τον κόσμο:

Sport24.gr: «Για τον Χρήστο…»
Sport-fm.gr: «Ποια Μπαρτσελόνα; Ο ΑΠΟΕΛ!»
Contra.gr: «Στο... Ζενίτ ο ΑΠΟΕΛ»
Gazzeta.gr: «Έχεις τρελάνει κόσμο!».
Deportes.terra.com.pe (Περού): «Οι Βραζιλιάνοι Μαντούκα και Αΐλτον υπέγραψαν την ανατροπή»
Asia.eurosport.com: «Ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε ιστορική νίκη»
Soccernews.nl (Ολλανδία): «Ο ΑΠΟΕΛ έκανε την έκπληξη»
Sportal.bg (Βουλγαρία): «Ο ΑΠΟΕΛ πάγωσε τη Ζενίτ σε δυο λεπτά»
Repubblica.it (Ιταλία): «Η Ζενίτ του Σπαλέτι εγκλωβίστηκε από τον ΑΠΟΕΛ στη Λευκωσία»
Zerozero.pt (Πορτογαλία): «Ο ΑΠΟΕΛ ανέτρεψε το σκορ και νίκησε τη Ζενίτ»
Km.ru (Ρωσία): «Οι κορυφαίοι Ρώσοι και ξένοι μπούκμπεϊκερς έλεγαν ότι η Ζενίτ θα νικήσει, αλλά το ελληνικό ΑΠΟΕΛ τους διέψευσε»
Haberoku.net (Τουρκία): «Πόρτο και ΑΠΟΕΛ έκαναν ανατροπές»
Sicnoticias.sapo.pt (Πορτογαλία): «Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τη Ζενίτ και τρέχει με την Πόρτο»
Sportforum.hu (Ουγγαρία): «Ζενίτ ήταν οι Κύπριοι»
CalcioPro.com (Ιταλία): «Προκαλεί έκπληξη η ανατροπή του ΑΠΟΕΛ σε βάρος της Ζενίτ»
Futbolred.com (Νότια Αμερική): «Πρώτη νίκη στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ στους ομίλους»
ESPN: «Ο ΑΠΟΕΛ σκόραρε δυο φορές σε τρία λεπτά για να ανατρέψει το σκορ κόντρα στη Ζενίτ και να αρχίσει την προσπάθειά του στο 7ο γκρουπ με δίκαιη νίκη».
FIFA.com: «Ο ΑΠΟΕΛ ανέκαμψε».

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ

Δευτέρα 12 Σεπτ. - Όλοι έξω από το Προεδρικό 


Την Δευτέρα ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ τα αυτονόητα.
Δικαίωση εδώ και τώρα των 13ων μαζικά δολοφονημένων συνανθρώπων μας από το ίδιο το κράτος, με την άμεση παραίτηση του πρώτου πολίτη, του Προέδρου της Δημοκρατίας και την τιμωρία όλων των ενόχων, όσο ψηλά και αν βρίσκονται.

Δείτε οπωσδήποτε το βίντεο-κάλεσμα (Διάρκεια 2′) 

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους ΕΛΛΗΝΕΣ της Κύπρου, όλες τις χιλιάδες που βρέθηκαν ήδη έξω από το Προεδρικό, αλλά κυρίως όσους δεν πήγαν ακόμη έξω από το Προεδρικό, όλους που θέλουν να φύγει αυτός ο Πρόεδρος και το σύστημα που εκπροσωπεί 12 του Σεπτέμβρη, 7:30μμ να είστε ΟΛΟΙ εκεί. Να συμμετέχουμε στην μεγαλύτερη διαδήλωση διαμαρτυρίας που έγινε ποτέ σε αυτό το νησί. Να απαιτήσουμε ελευθερία και δικαιοσύνη. Να απαιτήσουμε κάθαρση. Μην κανονίσετε τίποτα άλλο για εκείνη την μέρα. Αφιερώστε εκείνη την ημέρα στην Ιστορία. Για να λέτε «ήμουν και εγώ εκεί». Την ημέρα που ΟΛΗ η Κύπρος μαζεύτηκε γύρω από το Προεδρικό και απαίτησε την παραίτηση ενός ανάξιου, απολίτιστου, ανήθικου και αδίστακτου Προέδρου.

Σημειώστε την ημερομηνία: 12 Σεπτεμβρίου 2011, 7:30μμ
 ΟΛΗ Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ.

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Λίγο απ΄όλα

Back2back
Η φετινή χρονιά δεν άρχισε όσο καλά θα θέλαμε στο πρωτάθλημα, αλλά αυτό δεν μας ανησυχεί καθόλου. Είμαστε σίγουροι ότι αργά η γρήγορα η ομάδα θα ανεβάσει στροφές και στα κυπριακά γήπεδα, αρχίζοντας μάλιστα και από τον αγώνα με την αλκή. Ευελπιστούμε ότι θα πάρουμε το τρίποντο χωρίς να στρεσαριστούμε ιδιαίτερα, αφού την ερχόμενη βδομάδα δίνουμε ραντεβού στα αστέρια με την Ζενίτ.


ΑΠΟΕΛ Vs Zenit  13.09.2011 -  21:45
Πέραν των 13.500 φίλων της ομάδας έχουν προμηθευτεί τα μαγικά πακέτα για το όνειρο, ενώ απομένουν περίπου άλλα 6.000. Είναι καθήκον μας να γεμίσουμε το ΓΣΠ και να το μετατρέψουμε σε μία πραγματική κόλαση. Ένα υπερπλήρες και πορτοκαλί κάστρο!
Το orange shop καθημερινά γεμίζει με κόσμο και δεν "προλαβαίνει" να τυπώνει κάρτες. Έχω την εντύπωση ότι αν η εξυπηρέτηση ήταν καλύτερη, ο αριθμός των εισιτηρίων θα ήταν πολύ μεγαλύτερος.

Ψυχάρα μας!
Ότι και να πούμε θα είναι λίγο για τον Χρήστο. Παραθέτουμε την δήλωση του προπονητή μας για την ψυχάρα μας: "Αντίθετα συναισθήματα βιώσαμε την επόμενη εβδομάδα με το πρόβλημα της υγείας του Χρίστου Κόντη, ο οποίος δεν μπορεί να μας βοηθήσει άμεσα, αλλά παραμένει ενεργό μέλος της ομάδας. Ελπίζω σύντομα να είναι κοντά μας. Ο Αρχάγγελος είναι ένα μέρος που τον εκφράζει. Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση." 


FORZA APOELARA