Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

"Νυν υπέρ πάντων ο αγών"

Με δοξολογίες, παρελάσεις και πανηγυρικούς εορτασμούς ανά το παγκύπριο, ο κυπριακός Ελληνισμός τίμησε σήμερα την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Έτσι και τα παιδιά του ΑΠΟΕΛ και του ΠΑΝΣΥΦΙ με περηφάνια και δέος έδωσαν το παρών τους και  έλαβαν μέρος στον εορτασμό.


Δεν είναι δικαίωμα μας αλλά καθήκον και υποχρέωση όλων μας να τιμούμε και να διδασκόμαστε από τους ένδοξους αγώνες και τις ηρωικές μάχες των προγονών μας. Γιατί ο αγώνας μας σήμερα δεν διαφέρει. Ενάντια στον ξένο κατακτητή, ενάντια στον τούρκο Αττίλα αλλά και ενάντια σε αυτούς που προσπαθούν να μας αφελληνίσουν, να μας αλλάξουν, πρέπει να πούμε ΟΧΙ. Χρειάζεται θάρρος και πίστη, γιατί με αυτά τα όπλα πολεμήσαμε το 21, με αυτά τα ιδανικά πολεμήσαμε το 40 και γιατί με τούτα εδώ θα πολεμήσουμε και τώρα.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΎΠΡΟ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ  


Διάγγελμα Πρωθυπουργού κ. Ι. Μεταξά
"Η στιγμή επέστη που θα αγωνισθώμεν διά την ανεξαρτησίαν της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμήν της. Μολονότι ετηρήσαμεν την πλέον αυστηράν ουδετερότητα και ίσην προς όλους, η Ιταλία μη αναγνωρίζουσα εις ημάς να ζήσωμεν ως ελεύθεροι Έλληνες, μου εζήτησε σήμερον την 3ην πρωινήν ώραν την παράδοσιν τμημάτων του Εθνικού εδάφους κατά την ιδίαν αυτής βούλησιν και ότι προς κατάληψιν αυτών η κίνησις των στρατευμάτων της θα ήρχιζε την 6ην πρωινήν. Απήντησα εις τον Ιταλόν Πρεσβευτήν ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθ' εαυτό και τον τρόπον με τον οποίον γίνεται τούτο ως κήρυξιν πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδος. Έλληνες Τώρα θα αποδείξωμεν εάν πράγματι είμεθα άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποίαν μας εξησφάλισαν οι προπάτορές μας. Όλον το Έθνος θα εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε διά την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά μας και τας ιεράς μας παραδόσεις. Νυν υπέρ πάντων ο αγών"

Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

ULTRAS NICOSIA

Λίγο πριν από ακόμα ένα μεγάλο αγώνα, η ιστοσελίδα μας παρουσιάζει άλλο ένα wallpaper!

"ULTRAS NICOSIA"

Μπορεί η απώλεια βαθμών μέσα στο σπίτι μας με την αελ να μας χάλασε λίγο, αλλά δεν πτοούμαστε. Το κεφάλι ψηλά και με πείσμα για το διπλό στο Οπόρτο. Γιατί έχει άλλη χάρη να βλέπεις τον Θρύλο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση!

"ΘΡΎΛΕ ΓΕΡΆ ΘΡΎΛΕ ΓΕΡΆ
ΓΑΜΏ ΤΗΝ ΠΌΡΤΟ ΤΗΝ ΖΕΝΙΤ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΧΤΑΡ ..."

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Πάμε Euro!

Βλέποντας την Εθνική Ελλάδος καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο λάθος η Κύπρος να έχει δικό της αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Σαν Κύπρος δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι σε καμία διοργάνωση ενώ παράλληλα χαραμίζονται οι παίκτες των ομάδων και ιδιαίτερα αυτών που διεκδικούν πρωτάθλημα. Έχουμε εθνική δεν χρειαζόμαστε άλλη.


Παρακολουθήσαμε με αγωνία των αγώνα με τους Γεωργιανούς του Κετσπάγια και αν και καρδιοχτυπήσαμε, πήραμε την νίκη και παράλληλα το εισιτήριο για την τελική φάση του Euro (εκεί που σαν Κύπρος δεν θα πάμε ποτέ). Για άλλη μια φορά η Ελλάδα μας έκανε περήφανους!

ΠΆΜΕ EURO!



Διαβάστε επίσης: Γιατί έτσι μας αρέσει!

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Απαιτούμε την άμεση παραίτηση Χριστόφια

"Αγανακτισμένοι". Απαιτούμε την άμεση παραίτηση Χριστόφια

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας ένα πόρισμα γίνεται «καταπέλτης κατά ενός ανίκανου Προέδρου», δήλωσε ο Χάρης Στασής, εκ μέρους της Ομάδας Αγανακτισμένων-Αφυπνισμένων πολιτών.


Μιλώντας μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη του Επικεφαλής της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στο Μαρί, Πόλυ Πολυβίου, ο κ. Στασής είπε ότι το πόρισμα αφορά «την ανευθυνότητα του» Προέδρου της Δημοκρατίας έναντι του λαού του. ''Απαιτούμε άμεσα την παραίτηση του Προέδρου σαν συντονιστή όλων των κυβερνητικών υπηρεσιών''.

Κάλεσε τον κόσμο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο απόψε στις 8 για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις αποφάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και να εκφράσουν τη στήριξή τους στο πόρισμα του κ. Πολυβίου.

Διαβάστε επίσης: Βαρύτατες οι ευθύνες του Χριστόφια!