Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

«Σοκαρίστηκα από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ»

Πηγή: sentragoal

Ο Πίτερ Σμάιχελ έζησε για πολλά χρόνια (με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) «εχθρική» ατμόσφαιρα στα γήπεδα της Λίβερπουλ, της Άρσεναλ, της Μπαρσελόνα, της Ντόρτμουντ, της Γιουβέντους, της Μπάγερν και της Ίντερ.


Κι όμως, αυτό που δεν θα ξεχάσει ποτέ στη ζωή του είναι η ατμόσφαιρα στο ΓΣΠ το βράδι της 26ης Αυγούστου 2009, όταν η Κοπεγχάγη αναμετρήθηκε με τον ΑΠΟΕΛ στη ρεβάνς του 4ου προκριματικού γύρου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε λοιπόν τι ανέφερε σε αποκλειστική κοινή συνέντευξή του στο «Goal» και τη «Σημερινή», στην Κοπεγχάγη: «Πήγα στη Λευκωσία ως σχολιαστής τηλεόρασης. Στο αεροπλάνο, καθοδόν προς Κύπρο, όλοι αστειευόμασταν γιατί είχαμε σίγουρη τη νίκη. Σοκαρίστηκα όμως με αυτά που είδα στο γήπεδο! Όχι μόνο από την απόδοση του ΑΠΟΕΛ αλλά από την κερκίδα. Ο κόσμος δημιούργησε απίστευτα εκρηκτική ατμόσφαιρα κι αυτό επηρέασε τους παίκτες της Κοπεγχάγης. Το τονίζω: ΣΟ-ΚΑ-ΡΙ-ΣΤΗ-ΚΑ από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ. Οι παίκτες της Λιόν δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Νομίζουν ότι θα προκριθούν εύκολα, αλλά θα περάσουν πολύ δύσκολες στιγμές».

Αυτή είναι λοιπόν η άποψη του μέγιστου αυτού πρώην τερματοφύλακα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γεννημένου από Δανέζα μητέρα και Πολωνό πατέρα. Κι όταν τον ρωτήσει κάποιος για τις πιθανότητες που έχει ο ΑΠΟΕΛ να προκριθεί στα προημιτελικά, θα πάρει την ακόλουθη απάντηση: «Με την πρόκρισή του στους «16», ο ΑΠΟΕΛ αποτέλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη που έγινε ποτέ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τώρα όμως, έχοντας γνωρίσει την ομάδα αυτή, πιστεύω ότι, παρά το 0-1 στη Γαλλία, έχει καλές πιθανότητες για πρόκριση».

Πηγή: sentragoal

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όχι στα Greeklish! Γράφουμε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!