Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑ ΟΣΑ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΒΑΝ…

ΕΝΠ-ΑΠΟΕΛ: ‘Είναι ένα παιχνίδι για την 2η αγωνιστική ιδιαίτερα δύσκολο από όλες τις απόψεις. Ένας λόγος είναι επειδή πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα, δεν έχει κάνει αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, προέρχεται από θετικό αποτέλεσμα στην 1η αγωνιστική, είναι οργανωμένη μέσα στον αγωνιστικό χώρο κυρίως ανασταλτικά και αυτό κάνει το έργο μας δύσκολο. Είναι παιχνίδι το οποίο παραδοσιακά αντιμετωπίζουμε δυσκολίες όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα και ένας επιπρόσθετος λόγος της δυσκολίας του αγώνα είναι επειδή είναι αρχή του πρωταθλήματος, έχουμε κάνει μέχρι τώρα ένα παιχνίδι λόγω της διακοπής και όλες οι ομάδες ψάχνουν την αγωνιστική τους ταυτότητα’.


Τραυματισμούς: ‘Δεν μπορώ να έχω στην διάθεση και αυτή την αγωνιστική τους Μαρσίνιο και Πίντο αφού νιώθουν ακόμα ενοχλήσεις και δεν τους υπολογίζω για το παιχνίδι στο Παραλίμνι. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στην διάθεση μου όπως και οι Γκριντσάροφ και Τρικόφσκι οι οποίοι επέστρεψαν από τα Σκόπια’.

Πόσο σημαντική είναι η νίκη αύριο ενόψει Ανόρθωσης: ‘Σε κάθε παιχνίδι οι βαθμοί είναι οι ίδιοι. Σε κάποια παιχνίδια οι δυσκολίες είναι λιγότερε σε κάποια περισσότερες. Μια ομάδα σαν το ΑΠΟΕΛ που έχει πάντα στόχο το πρωτάθλημα θέλει πάντοτε να κερδίζει έτσι δεν βλέπει μικρά και μεγάλα παιχνίδια. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και σε κάθε παιχνίδι πρέπει να κερδίζουμε. Δεν πρέπει να έχουμε πολλές απώλειες αφού το πρωτάθλημα θα είναι δύσκολο, οι ομάδες έχουν γίνει καλύτερες και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Γι’ αυτό σε κάθε παιχνίδι πρέπει να παίρνουμε τη νίκη ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που έχουμε απέναντι μας’.

Διαφορές 1ης και 2ης αγωνιστικής: ‘Έχει διαφορετικές δυσκολίες από το πρώτο παιχνίδι. Στην πρεμιέρα ήταν αρκετά δύσκολο για εμάς αφού ήταν ακριβώς μόνο 4 ημέρες μετά το παιχνίδι με την Χετάφε, ενώ από την μια υπήρχαν 20.000 κόσμου ενώ στο παιχνίδι με τον Ερμή δεν είχαμε κανένα. Είχαμε διαφορετική ψυχολογική φόρτιση λόγω του αποτελέσματος με την Χετάφε. Όσον αφορά το παιχνίδι είναι με το Παραλίμνι το πρώτο παιχνίδι μετά την διακοπή και έχει τις δικές του δυσκολίες. Κάθε βδομάδα είχαμε παιχνίδι ενώ ήρθε η διακοπή μετά από αρκετό καιρό και δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουμε. Κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες. Παράλληλα για εμάς θα ήταν ωφέλιμη εάν είχαμε την δυνατότητα να αποθεραπευτούν πλήρως οι τραυματίες αλλά αυτό δεν έγινε’.

Παίχτες μας με λίγο χρόνο συμμετοχής: ‘Ο κάθε προπονητής στηρίζεται σ’ όλο του το ρόστερ. Απλά επιλέγει 11 να παίζουν και άλλους 6-7 για τον πάγκο. Όταν μια ομάδα έχει 22 παίκτες στο ρόστερ δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Θα παίζουν αυτοί που μόνο εγώ θεωρώ ότι είναι πιο έτοιμοι από κάποιους άλλους. Όταν μια ομάδα έχει αρκετούς ποδοσφαιριστές και οι οπαδοί οι φίλοι της ομάδα μας βλέπουν ότι αγωνίζονται μόνο οι 14-15 τότε δικαιολογημένα θα κάνουν αυτή την ερώτηση. Εγώ όμως έχω να κάνω πιο σοβαρή δουλειά απ’ ότι ένας οπαδός που έρχεται απλά για να την υποστηρίξει. Έχει ένα πλάνο, έχεις κάποιο στόχο, έχεις μια ομάδα, έχεις ένα παιχνίδι, έχεις κάποιους παίκτες που σε ικανοποιούν με τον τρόπο που παίζουν και πάνω σ’ αυτό αντιμετωπίζεις τα υπόλοιπα παιχνίδια. Δεν μπορούμε να βάζουμε σε κάθε παιχνίδι διαφορετικούς επειδή έχουμε στο ρόστερ μας πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θα παίξουν αυτοί που εγώ θεωρώ μαζί με τους συνεργάτες μου ότι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οποιοσδήποτε παίκτης στο ΑΠΟΕΛ θεωρείται βασικός ποδοσφαιριστής. Απλά εγώ πρέπει να επιλέγω πάντοτε 11 για το αρχικό σχήμα και άλλους 6-7 για αλλαγή. Θα ήθελα να βάζω περισσότερους όμως δεν με αφήνει ο νόμος. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει το σήμερα και το αύριο. Ο καθένας έχει μια υποχρέωση. Να δουλέψει σκληρά, να παλέψει και να κερδίσει θέση στην ενδεκάδα και όταν την πάρει με την απόδοση του να με αναγκάσει να μην του την πάρω πίσω. Προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτοί που παίζουν την δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση από κάποιους άλλους. Δεν υπάρχει κάτι άλλο και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα με τους παίκτες μου, υπάρχει υγιείς ανταγωνισμό και αυτό είναι ότι καλύτερο σε μια ομάδα. Σίγουρα κάποιοι παίκτες δεν αισθάνονται καλά επειδή δεν παίζουν όμως οι δουλειά τους είναι συγκεκριμένη. Εξάλλου κανενός από εμάς και μιλώ για τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία η δουλειά του δεν είναι εξασφαλισμένη. Άρα όλοι μας πρέπει να κάνουμε κάτι συγκεκριμένο. Όσον αφορά συμπάθειες εκ μέρους μου δεν νομίζω να υπάρχουν αφού αυτοί που τώρα δεν παίζουν τις προηγούμενες χρονιές μαζί κάναμε και ζήσαμε υπέροχα πράγματα. Άρα αυτό δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρχουν παίκτες τους οποίους μπορεί να τους αδικώ όμως αυτό είναι λόγω και του πλάνου του οποίου αγωνιζόμαστε σε κάποιο παιχνίδι’. 

Κύπριοι παίχτες στην ομάδα μας: ‘Κάθε ομάδα έχει ένα όνομα το οποίο προδιαθέτει κάποια πράγματα. Και το ΑΠΟΕΛ σημαίνει Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας και όσο διάστημα θα είμαι εγώ εδώ δεν πρόκειται να εξαλείψει. Όσον αφορά τον Κύπριο ποδοσφαιριστή ο οποίος ολοένα και χάνεται δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά αυτών που οργανώνουν όλο αυτό. Τι κάνουν Ομοσπονδία και ομάδες για τα παιδιά που κάποια στιγμή πρέπει να γίνουν επαγγελματίες. Που προπονούνται, σε ποιες συνθήκες, πως βελτιώνουν την εικόνα του Κύπριου ποδοσφαιριστή ώστε να φτάσουν στο επίπεδο του ξένου. Τα δεδομένα αλλάζουν, το ποδόσφαιρο αλλάζει και οι ξένοι δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι ξένοι που ήρθαν ανέβασαν κατά πολύ την ποιότητα. Άρα θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο να παράγουμε νέους Κύπριους ποδοσφαιριστές. Χρειάζονται υποδομές, προπονητές ώστε να μπορούν να βγουν νέοι ποδοσφαιριστές αφού το Κυπριακό ποδόσφαιρο έκαναν τεράστια βήματα προόδου και είναι το μοναδικό κομμάτι που λείπει απ’ όλες τις ομάδες, η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών’.

Ά.Σολωμού ως δεξί μπακ : ‘Είναι μια καινούργια θέση για τον Άνθο και σίγουρα δεν είναι εύκολο για τον ίδιο. Κατά την διάρκεια του χρόνο επέμενα πως ο συγκεκριμένος παίκτης μπορεί να δώσει πολλά. Ανταποκρίθηκε μέχρι τώρα πάρα πολύ καλά, μπορεί και καλύτερα όταν θα αποκτήσει αρκετές εμπειρίες. Κάνει κάποια λάθη κυρίως από τακτικής πλευράς, επιμένω να δουλεύω μαζί του και μπορεί μελλοντικά να εξελιχθεί σε εξαιρετικό μπακ με βάση των δυνατοτήτων του. Χαίρομαι που το αντιλαμβάνεται και το παίρνει πολύ σοβαρά δεν εύκολο, θα τον βοηθήσω όσο μπορώ έχει βοήθειες από τους συμπαίκτες του μπορεί να υποστούμε κάποιες συνέπειες αλλά εγώ είμαι ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα απόδοση του γι’ αυτό και παίζει’. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Όχι στα Greeklish! Γράφουμε ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!